Opel Insignia Sports Tourer - stigla i karavanska verzija

7. veljače 2017.
Vijesti - Opel Insignia Sports Tourer - stigla i karavanska verzija
Krajem prošle godine Opel je službeno predstavio novu generaciju modela Insignia, odnosno Insigniju Grand Sport, a sada je stigao i trenutak za premijeru karavanske Sports Tourer verzije. Točnije, iz Opela su za sada izostali konkretniji tehnički podaci, no neki su ipak poznati.

Insignia Sports Tourer će svojim kupcima ponuditi obujam prtljažnika 30 l veći od onog u limuzinskom modelu, odnosno zapremina će mu iznositi 520 l. Nasloni stražnje klupe su preklopivi u omjeru 40:20:40, a njihovim će preklapanjem ukupni obujam iznositi 1640 l, što je 100 l više od prethodnika. Praktičnosti će svakako pripomoći i električno otvorivi poklopac prtljažnika s hands-free upravljanjem pokretom noge ispod stražnjeg branika.

Zahvaljujući novoj konstrukciji novi je opelov karavan dvjestotinjak kilograma lakši od svog prethodnika, a ovo je postignuće time veće jer je novitet 73 mm dulji od prethodne generacije. Točnije, ukupna duljina mu iznosi 4986 mm, a duljina međuosovinskog razmaka je narasla za 92 mm i sada iznosi 2829 mm. Što se dakako sve pozitivno odrazilo na ponudu prostora unutar putničke kabine.

S tehničke strane karavanski se model dakako temelji na limuzini pa će ih pokretati isti turbo benzinski (1,5 i 2,0) i dizelski (1,6 i 2.0) motori, ista će biti ponuda mjenjača (uključujući i novi 8-stupanjski automatski mjenjač), pogon je na prednje kotača, a snažnije će verzije biti dostupne s pogonom na sva četiri kotača. Kupcima će kao dio opcijske opreme biti ponuđena nova LED Matrix svjetla, a paketi opreme bi trebali biti identični.

Obje karoserijske verzije će prvi javni nastup odraditi početkom idućeg mjeseca na ženevskom auto salonu, dok će im prodaja krenuti u drugoj polovici ove godine. Na kraju dodajmo i kako bi do Ženeve trebali napokon saznati i potpune tehničke podatke.
GALERIJA: Opel Insignia Sports Tourer - stigla i karavanska verzija

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing