Opel detaljnije predstavio model Ampera-e

17. veljače 2017.
Vijesti - Opel detaljnije predstavio model Ampera-e
Opel je europskoj publici predstavio modela Ampera-e na prošlogodišnjem pariškom auto salonu, a sada pred ženevski auto salon stižu dodatne informacije o vozilu kojeg je navodno naručilo već 3.400 Norvežana koji se inače ističu kao veliki europski ljubitelji električnih automobila. 

Kako se moglo i očekivati od europskog bratića američkom Chevroletu Bolt ovaj automobil pokreće isti električni pogonski sklop snage 150 kW, odnosno 204 KS snažni električni motor najvećeg okretnog momenta od 360 Nm što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7.3 s, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 150 km/h.

Motor je uparen s litij-ionskim baterijama kapaciteta 60 kWh koje su smještene u podnicu vozila te, prema NEDC testu, osiguravaju najveću autonomiju od 520 km, odnosno 380 prema sustavu testiranja WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure). Proizvođač navodi da ih je putem brzih punjača snage 50 kW za 30 minuta moguće napuniti toliko da osiguraju autonomiju od 150 km. 

Iz Opela najavljuju i relativno bogatu te naprednu opremu, a pored spomenute Norveške, ovaj će automobil uskoro postati dostupan za kupnju i u nekim drugim europskim zemljama poput Njemačke, Nizozemske, Francuske i Švicarske.
GALERIJA: Opel detaljnije predstavio model Ampera-e

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing