Nova Opel Astra OPC stiže do kraja ove godine

31. siječnja 2017.
Vijesti - Nova Opel Astra OPC stiže do kraja ove godine
Opel je već ranije potvrdio kako će tijekom ove godine na tržište lansirati OPC izvedbu nove Astre, a poznato je i da će stari 2,0-litreni 4-cilindrični motor biti zamijenjen s 1,6-litrenim turbo motorom.

Glavni razlog za ovaj potez je konstrukcijske naravi, odnosno činjenica kako je smanjen prostor za motor pa za veći navodno nema dovoljno mjesta. Također, novi bi motor trebao biti ekonomičniji i lakši, a čak i ako će razvijati istu snagu kao onaj prethodnikov nova je Astra 120 do 200 kg lakša od ranije generacije pa bi performanse svejedno trebale biti bolje.

Inače, stara Astra OPC razvija snagu od 206 kW, odnosno 280 KS te najveći okretni moment od 400 Nm. Pogon će ostati na prednje kotače, a standardnu opremu će i dalje činiti ručni mjenjač. HiPer Strut prednji ovjes se neće naći u novitetu jer navodno nije kompatibilan te potreban s obzirom na smanjenje mase vozila.

Dakako, OPC izvedba će se od standardne razlikovati i agresivnijim izgledom, novim aero paketom, raznim ukrasima i sl. Službena premijera se očekuje na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, no o samom ćemo vozilu vjerojatno saznati više i nešto prije toga.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing