Nova Ford Fiesta ST - posljednja saznanja

5. prosinca 2016.
Vijesti - Nova Ford Fiesta ST - posljednja saznanja
Prošli tjedan predstavljena nova generacija fordovog malog hatchbacka će ponovno dobiti ST izvedbu, no na njen dolazak ćemo pričekati još otprilike godinu dana. S druge strane čekanje bi se trebalo isplatiti s obzirom kako bi novi model trebao biti osjetno snažniji, dinamičniji i agilniji od svog prethodnika.

Šef razvoja fordovih ST i RS modela Tyrone Johnson je potvrdio kako će proizvodnja započeti Fieste ST započeti u siječnju 2018, dok će premijera biti održana krajem iduće godine, dakle najvjerojatnije u Frankfurtu. Također, potvrđeno je i kako će ovaj model biti dostupan u izvedbi s trima i petorim vratima.

Što se dizajna tiče novi će ST biti "nadograđen" na već ionako elegantniji i moderniji styling nove Fieste, a glavnu razliku će dakako činiti novi agresivniji aero paket, jedinstveni naplaci i sl. Johnson je rekao kako će se Fiesta ST ugledati na Focus RS. S druge strane, još je jednom dodao kako ne postoje planovi za razvoj i proizvodnju RS izvedbe Fieste. Barem na za sada.

Nadalje, očekuje se kako će ovaj model pokretati još snažnija izvedba 1,6-litrenog turbo benzinskog motora čija bi snaga trebala porasti na preko 200 KS, dok bi za ubrzanje do 100 km/h trebalo biti potrebno oko 6 sekundi. Također, standardnu bi opremu trebao činiti 6-stupanjski ručni mjenjač, dok bi kupcima mogla biti ponuđena i sportski dorađena izvedba 6-stupanjskog automatskog mjenjača s dvije spojke..

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing