Mazda predstavila novi CX-5

16. studenog 2016.
Vijesti - Mazda predstavila novi CX-5
Mazda je u Los Angelesu pred samu salonsku premijeru predstavila novu generaciju modela CX-5. Riječ je o novom crossoveru čiji dizajn predstavlja novi korak u razvoju mazdinog obiteljskog dizajna i kojem će upravo vanjski izgled biti jedan od snažnih aduta u privlačenju kupaca. 

Svakako vrijedi reći kako se CX-5 u svom dizajnu snažno oslonio na veći te vrlo atraktivni CX-9, no svi ti elementi preuzeti s većeg brata odlično izgledaju i u nešto manjem izdanju. Naime, automobil djeluje modernije i agresivnije uz istovremeno osjetno višu dozu elegancije. Spomenimo i novu Soul Red Crystal crvenu troslojnu boju karoserije, koja će na tržište stići upravo s novim CX-5, no vremenom će se proširiti i na ostale modele ovog proizvođača.

Interijer također donosi mnoge novosti, posebno kada je riječ o središnjem dijelu prednje armature, novom središnjem zaslonu veličine 7-inča, ali i kvalitetnijim materijalima i višem stupnju izrade. Također, nova je i instrumentna ploča unutar koje se nalazi 4,6-inčni zaslon u boji, a novost čine i unaprijeđeni mazdin Connect infotainment sustav te opcijski novi Bose audio sustav.

Ponudu motora će, ovisno o tržištu, i dalje činiti 4-cilindrični benzinski 2.0 i 2.5 SkyActiv-G te 2,2-litreni SkyActiv-D motori koji će biti upareni sa 6-stpanjskim ručnim te automatskim mjenjačima. Standardnu će opremu činiti pogon na prednje kotače, a opcijski će biti dostupan i pogon na sva četiri kotača. 

Spomenuti će motori vjerojatno biti nešto snažniji i ekonomičniji od izvedbi u prethodnoj generaciji, no o tome će se više znati nakon službene objave tehničkih podataka. Recimo i kako je šasija sada 15.5% kruća zahvaljujući višem udjelu čelika visoke čvrstoće, aerodinamika je poboljšana, a buka unutar vozila smanjena. Također, mogu se očekivati i određene tehničke dorade ovjesa, upravljača, kočničkog sustava, sustava pomoći vozaču poput sustava Mazda Radar Cruise Control, Traffic Sign Recognition i sl.

Prodaja ovog automobila će na japanskom tržištu krenuti i veljači iduće godine, a zatim će novi CX-5 tijekom godine pristizati i na ostala svjetska tržišta.
GALERIJA: Mazda predstavila novi CX-5

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing