Mazda - opet ništa od novog sportskog modela s rotacijskim motorom

15. prosinca 2016.
Vijesti - Mazda - opet ništa od novog sportskog modela s rotacijskim motorom
Nakon silnih glasina i nagađanja u posljednjih par godina te nakon predstavljanja prekrasnog konceptnog modela RX-Vision čini se kako ipak ništa od vozila za kojeg se vjerovalo kako će nositi oznaku RX-9.

Naime, u intervjuu Automotive Newsu mazdin šef, Masamichi Kogai, je rekao kako Mazda nema planova za razvoj i proizvodnju sportskog automobila većeg od MX-5. Točnije, izravno upitan o mogućnosti lansiranja jednog takvog automobila je rekao kako smatra da bi MX-5 s 1,5 i 2,0-litrenim motorom trebao pružiti veći užitak u vožnji.

S druge strane Kogai nije spreman otpisati novu generaciju rotacijskog, odnosno Wankel motora. Naime, potvrdio je kako razvoj novog motora još uvijek traje te kako bi prije eventualne ugradnje u serijska vozila prvo bilo potrebno osigurati da isti ne bude kratkog vijeka te zadovolji sve buduće emisijske standarde, kao i da se riješe neka duga pitanja poput potrošnje i sl.

Na kraju je dodao i kako su, ako novi rotacijski motor i stigne na tržište, veće šanse da bude generator električne energije, odnosno tzv. range-extender u hibridnim pogonskim sklopovima, nego da samostalno pokreće automobil, odnosno bude glavni izvor pogona.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing