Kia Soul EV je pobjednik Nikola Tesla EV Rallyja Croatia 2016.

15. lipnja 2016.
Vijesti - Kia Soul EV je pobjednik Nikola Tesla EV Rallyja Croatia 2016.
Električni Kia Soul je s vozačem Ivanom Cvetkovićem pobjednik ovogodišnjeg Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016, gdje su se hrvatskom turističkom rutom natjecala isključivo električna vozila u konkurenciji od ukupno 32 vozača, koji su pristigli iz čak 10 zemalja.

Električni Soula EV vozio je automobilski novinar Ivan Cvetković iz magazina Auto motor i sport, koji je inače zajedno s kolegom Markom Tomcem nositelj Guinnessovog rekorda u štedljivoj vožnji. Namjera projekta je da se podigne svijest o ekologiji, uštedi energije i održivom razvoju u Hrvatskoj. Konkurencija je bila zaista žestoka, a uz domaći Rimac Concept One tu su bili i Tesla Model S, e-Mercedes, Renault Zoe i E-Beetle.

Rally, dug oko 1.000 kilometara, krenuo je iz Rovinja, preko Poreča, Motovuna, Buzeta, Opatije, Senja, Starigrada, Zadra, Šibenika, a konačni cilj utrke bio je u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.

Kia Soul je dosad osvojila mnoštvo nagrada za dizajn, a zbog zsvog izgleda plijeni pozornost. Kia je kao marka među prvim markama u svijetu prema očuvanju okoliša po Interbrandovoj ljestvici 50 najboljih globalnih zelenih marki, više od 12 modela osvojilo je certifikat zaštite okoliša,a nova generacija kijinih motora dodatno smanjuje potrošnju goriva i smanjuje emisiju štetnih plinova, stoga ne čudi odličan rezultat.

Kia Soul EV, čiji je doseg u realnom prometu oko 150 kilometara odnosno 200 u idealnim uvjetima, jedino je električno vozilo koji nudi 7-godišnje jamstvo koje vrijedi za cijelo vozilo (i na baterije), a Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 je tako poslužio kao još jedan dokaz kijine kvalitete.
GALERIJA: Kia Soul EV je pobjednik Nikola Tesla EV Rallyja Croatia 2016.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing