Kamp prikolice Caretta

14. listopada 2015.
Predstavljamo - Kamp prikolice Caretta
tekst: AUTONET (prilog pod pokroviteljstvom)  foto: Basoglu Karavan 

Novo lice godišnjeg odmora

Jeste li ikada pomislili da kampiranje može biti daleko jednostavnije, oprema jeftinija, a da vam za vuču prikolice nije potreban velik automobil? Sve to omogućava novost na našem tržištu - kamp prikolice Caretta koje nude praktičnost i vrhunsku opremu u kompaktnom izdanju
Premda uobičajen u svijetu, način kampiranja s malom prikolicom novost je kod nas i, možemo to sa sigurnošću ustvrdjeti, s obzirom na ljepote Hrvatske nepravedno zapostavljen oblik provođenja slobodnog vremena.

7353Caretta 1500 najprodavaniji je model (simpatičnog imena, u našem prijevodu "kornjača"), Turskog proizvođača Basoglu
Naime, izostanak nezgrapnih kamp prikolica punog formata, potrebe za snažnim automobilom i veliki izdaci kako pri kupnji i održavanju tako i oni vezani uz gorivo, privlačni su argumenti koji bi mogli promijeniti sliku godišnjeg odmora i kod naših pustolova.

Upravo takvima, namijenjene su kamp prikolice Caretta, turskog proizvođača Basoglu Karavan koje u kompaktnom pakiranju nude sve potrebno, a pogledamo li dostupne mogućnosti opreme i daleko više od toga. Uz to, kao i u svijetu automobila, kompaktni je segment prema razini opremljenosti preuzeo donedavno suvereni "teritorij" visoke klase što bez sumnje vrijedi i za ove kamp prikolice čije cijene na našem tržištu kreću od 61.000 kn sa svim davanjima, a moguće ih je naručiti posredstvom Auto kuće Horvat.

Praktičnost i dobra opremljenost


7353Kompaktne dimenzije: Caretta 1500 je duga 3900 mm
Već u početnoj razini opreme, koja je ujedno i najprodavanija, Caretta staje uz bok klasičnim kamp prikolicama koje smo navikli vidjeti na hrvatskim cestama. Caretta model 1500, idealno je krojena za osobe koje žele zadržati kvalitetu življenja poput one kakvu pruža kamp prikolica "punog formata", no ipak uz naglasak na dinamiku, pokret, manju potrošnju goriva kod vozila koje vuce istu, lakše parkiranje i skladištenje itd.

Jedna od temeljnih prednosti kamp prikolice Caretta je što se već i manji osobni automobil bez poteškoća može nositi s masom prazne prikolice od 445 kg. Upravo iz tog razloga, ograničenje brzine prikolice je 100 km/h, sto je više od ograničenja brzine klasičnih kamp prikolica. Ukratko, caretta je namijenjena svima koji će znati cijeniti prednost malih vanjskih dimenzija i jednostavnost korištenja takvog modela.

Što sve stane u malenu Carettu?


7353Iako mala, Caretta 1500 je opremljena poput kamp prikolice pune veličine
No, male vanjske dimenzije ne znače i skromnu opremu. Naprotiv, jer je već početni model Caretta 1500, opremljen aluminijskim naplacima, DVD-video i MP3 čitačem sa ugrađena 2 zvučnika, krovnim otvorom dimenzija od 40x40 cm ili ugodnim ležajevima u kojima se mogu smjestiti 2 osobe visine do 190 cm. Uz nadoplatu moguće je imati i grijanu vodu s tušem i sudoperom. Pregršt polica, ladica i ormara postavljen je tako da nikad neće nedostajati prostora za dva korisnika. Svaki centimetar kamp prikolice Caretta je iskorišten u potpunosti. Kompletna kuhinja s hladnjakom (12/220V) obujma od 35 litara standardni je dio opreme.

Audio sustavom, ali i kompletnim osvjetljenjem upravlja se iz unutarnjeg prostora. Spremnik pitke vode 60 litara (koja se prema potrebi može ugrijati, cak i samo korištenjem 40A ugrađenog akumulatora) vrlo je zgodan dodatak. Strujni priključak omogućuje 220V napajanje na dvije klasične utičnice. S druge strane, isti nije prijeko potreban, jer ugrađeni akumulator od 40A savršeno obavlja svoju zadaću. Utičnica za instalaciju kuke europskog je standarda (13-pin), što znači da ukoliko istu instalaciju imate na automobilu, hladnjak može raditi i za vrijeme vožnje. S druge strane, ukoliko je vozilo opremljeno utičnicom starijeg standarda (7-pin), spajanje prikolice lako je izvedivo pomoću adaptera, nabavne cijene od oko 80 kn.

Pozornost posvećena svakom detalju


7353Caretta offroad ponudit će još više avanture
Što se guma tiče, serijski Pirelli P3000 u dimenzijama 175/70 - 14, savršeno obavlja svoju zadaću. Također, materijal od kojeg je izrađena oplata prikolice, dvoslojna stakloplastika, uspjeva održavati ugodnu temperaturu u unutarnjem prostoru tako da klimatizacija, osim pri doista vrlo viskokim temperaturama, praktički nije niti potrebna. Sva osvjetljenja (osim stražnjeg i kočničkog svjetla) su izvedena u LED tehnici i uz malu potrošnju energije čine prostor kvalitetno osvjetljenim.

Caretta 1500 ne predstavlja novost na europskom, azijskom ili australskom tržištu, no u svakom slučaju po prvi puta donosi revolucionaran način kampiranja na naše prostore. Brojni testovi Carette već su napravljeni na tržistu Europe te nam ne preostaje ništa drugo nego li se složiti s rezultatima testova koji ovoj kamp prikolici daju doista visoke ocjene. Caretta 1500 je zanimljiv i atraktivan model, idealan za jednu do dvije osobe.

Caretta 1500 - osnovni tehnički podaci

Vanjske dimenzije Dužina (s rudom) 3900 x širina 1740 x visina 1725 mm
Unutarnja visina 1100 mm
Dimenzije ležaja 1500 x 2000 mm
Mase Prazno vozilo 445 kg, najveća dopuštena masa 700 kg
Dimenzije guma 175/70 - 14 (Pirelli P3000)
Električni sustav 12V - 220 V
Vanjska oplata Stakloplastika


Serijska oprema

Krovni otvor 400 x 400 mm
Spremnik vode + tuš 60 l
Hladnjak 35 l (12 / 220 V)
DVD/CD/MP3 uređaj s daljinskim upravljačem, antena, 2 zvučnika
Unutrašnje i vanjsko LED osvjetljenje
Akumulator 40A, punjač akumulatora
Zaštita od sunca i komaraca


Nekoliko riječi o tvrtki Basoglu


7353Basoglu Karavan je osnovan 1976. godine te veći dio prihoda danas, temelji na izvozu. Priča o Caretti je započela 2005. s prvim izvozom u Veliku Britaniju, a potom su uslijedile Njemačka, Francuska, Nizozemska, Japan, Australija, Bugarska, Austrija, Novi Zeland, Saudijska Arabija te na od nedavno i Hrvatska.

Ekipa dizajnera tvrtke Basoglu Karavan kvartalno izrađuje nove prijedloge i ideje, a sama se prozivodnja prostire na 15.000 m2 površine. Tako da se paleta raznih modela Carette širi svake godine, a sve kako bi se zadovoljile sve veće potrebe klijenata. Misija tvrtke je stvoriti marku prepoznatljivu u cijelom svijetu, a pri tome stavljajući naglasak na inovacije te zadovoljenje istančanih potreba korisnika, do najsitnijih detalja.

Caretta 1500: cijene na hrvatskom tržištu

Caretta 1500 (osnovni model bez tuša) 61.000 kn (s uključenim PDV-om, homologacijom i registracijom za jednokratno plaćanje)
Caretta 1500 (osnovni model s tušom) 63.500 kn (s uključenim PDV-om, homologacijom i registracijom za jednokratno plaćanje)
Caretta 1500 (salonski demo-primjerak bez tuša) 57.000 kn (s uključenim PDV-om, homologacijom i registracijom za jednokratno plaćanje, do 1. ožujka 2016.)
Caretta 1500 (salonski demo-primjerak s tušom) 60.000 kn (s uključenim PDV-om, homologacijom i registracijom za jednokratno plaćanje, do 1. ožujka 2016.)

- Moguće je i plaćanje Amex i Diners karticama do 60 rata.


Za dodatne informacije o kamp prikolicama Caretta kontaktirajte Auto kuću Horvat


---

Stranice tvrtke Basoglu Karavan potražite ovdje.
GALERIJA: Kamp prikolice Caretta
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta 1500
Caretta offroad
Caretta offroad
Caretta offroad
Caretta offroad
Caretta offroad
Caretta offroad
Caretta offroad

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing