Italdesign se želi proširiti izvan Grupe Volkswagen

21. srpnja 2016.
Vijesti - Italdesign se želi proširiti izvan Grupe Volkswagen
Talijanska dizajnerska kuća i karoserijska radionica ranije poznata kao Italdesign Giugiaro je od sredine prošle godine u 100%-tnom vlasništvu Lamborghinija, odnosno Audija, odnosno Grupe Volkswagen, a sada se, nakon stabilizacije poslovanja, želi proširiti izvan njemačkog automobilskog diva te svoje usluge ponuditi i drugim svjetskim kompanijama, kao unutar auto industrije tako i van nje.

Novi šef Italdesigna Joerg Astalosch je na pitanja kako bi postupio kada bi mu s poslovnom ponudom pristupili Google ili Apple izjavio:"Iskreno, ja bi otišao k njima. I Tesli također, Mislim da ima više startupova s koima bi mogli surađivati, posebice u SAD-u."

Također, priznao je kako on i šef italdesignovog dizajna Filipo Perini već razgovaraju s nekoliko proizvođača o osmišljavanju u proizvodnjio tzv. one-off te automobila s vrlo ograničenom proizvodnom serijom. Sam perini u takvim projektima ima velikog iskustva s obzirom kako je radio na lamborghinijevim modelima Sesto Elemento, Veneno i Centenario.

Italdesign trenutno zapošljava oko 1000 ljudi i ima kapacitete za godišnju proizvodnju između 500 i 600 vozila. Većina posljednjih projekata su bili one-off konceptni modeli. U protekloj godini oko 95% prihoda je došlo od strane roditeljske grupacije, no to bi se u skoroj budućnosti moglo donekle promijeniti.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing