Italdesign predstavio konceptni GTZero

7. ožujka 2016.
Vijesti - Italdesign predstavio konceptni GTZero
Italdesign je na ženevskom auto salonu predstavio svoju viziju futurističkog shooting brakea, odnosno model GTZero. U osnovi radi se o kombinaciji sportskog i karavanskog modela, s modernom interpretacijom pojedinih ranijih dizajnerskih značajki ove talijanske kuće, a kojega pokreće električni pogonski sklop.

Točnije, GTZero se temelji na modularnom karbonskom monocoque prostornom okviru, a pokreću ga tri električna motora, od kojih dva pokreću prednju, a jedan stražnju osovinu. Njihova kombinirana snaga iznosi 260 kW, odnosno 489 KS što je dovoljno da ovaj automobil bez problema dosegne najveću elektronički ograničenu brzinu od 250 km/h.

S druge strane autonomija mu se kreće oko 500 km, a 80% kapaciteta njegovih baterija se može napuniti za oko pola sata, a voznim sposobnostima bi trebao pripomoći i sustav upravljanja na sva četiri kotača. Inače, riječ je o kotačima veličine 22 cola sprijeda, odnosno 23 otraga s pirellijevim PZero Nero gumama.

Moderno dizajniranu unutrašnjost karakterizira gotovo potpuni izostanak prekidača i sl, a svim se sustavima, osim ručne kočnice, upravlja putem velikog OLED zaslona osjetljivog na dodir. Također, vrijedi izdvojiti kako su za izradu interijera korišteni materijali poput aluminija, ugljičnih vlakana, kože i sl.

Koliko je za sada poznato GTZero je samo tzv. dizajnerska studija bez ikakvih planova za proizvodnju.
GALERIJA: Italdesign predstavio konceptni GTZero

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing