Fiat i Maserati kandidati za električni pogon

21. lipnja 2016.
Vijesti - Fiat i Maserati kandidati za električni pogon
Sergio Marchionne, šef grupacije Fiat Chrysler Automobiles, je izjavio kako vjeruje da bi fiatovoj i maseratijevoj ponudi odlično pristajali električni modeli. Točnije, kako bi se pod maseratijevom značkom uskoro mogao naći sportski coupe s dvoja vrata, dok bi Fiat trebao dobiti mali gradski model, oba s električnim pogonom.

Konkretnije, maseratijev električni model bi ustvari trebala biti električna verzija produkcijske izvedbe konceptnog modela Alfieri. Fiatov električni model bi trebao pak biti prvi ovako pokretani Fiat koji će se prodavati u Europi s obzirom kako je trenutno Sjevernoj Americi dostupan 500e.

U svakom slučaju, radilo se o novom modelu ili još jednoj verziji modela 500, u Fiatu će morati dobro pripremiti taj novitet, jer na svakom prodanom trenutnom 500e Fiat navodno gubi oko 14.000 Dolara.

Konkretnijih podataka o ovim novitetima za sada nema, no u konačnici možda ih u dolasku na tržište pretekne neka nova Alfa s obzirom kako je već ranije potvrđeno da će i ona u dogledno vrijeme elektrificirati svoju ponudu.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing