Fiat Chrysler Automobiles razmatra prodaju Alfa Romea i Maseratija?

2. siječnja 2017.
Vijesti - Fiat Chrysler Automobiles razmatra prodaju Alfa Romea i Maseratija?
Prema posljednjim i trenutno još uvijek službeno nepotvrđenim informacijama FCA se nalazi pred velikom odlukom. Naime, Forbes javlja kako vodstvo ovog talijansko-američkog proizvođača automobila razmišlja o mogućnosti prodaje dva branda s kojom bi se pokrio veliki dug i stabiliziralo financijsko poslovanje kompanije.

Točnije, dug navodno iznosi skoro 7 milijardi Dolara, a uskoro bi mogao i narasti s obzirom na istrage glede sigurnosti modela Dodge Durango i Ram 1500 i sl. Kada se tome još dodaju neki opozivi i relativno niži prihodi FCA će navodno morati krenuti u prodaju obiteljskog srebra kako bi se oporavio.

Konkretnije, razni izvori i tržišni analitičari tvrde kako vodstvo FCA namjerava prodati Alfu i Maserati, a neki smatraju kako bi bilo potrebno prodati i dobavljača Magneti Marelli.

Podsjetimo, priča o prodaji Alfe nije nova, jer se o tome naveliko pričalo već prije par godina, a navodno je potencijalni kupac bila Grupa Volkswagen. Kako što je vrijeme (do sada) pokazalo to se nije dogodilo, a teško da će se u skoroj budućnosti i dogoditi s obzirom na tzv. Dieselgate i financijsko opterećenje koje ta afera ima, odnosno će imat na VW.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing