Fiat 500 Riva - najmanja luksuzna jahta na svijetu

21. srpnja 2016.
Vijesti - Fiat 500 Riva - najmanja luksuzna jahta na svijetu
Uz godišnjicu prvog predstavljanja Fiata 500 (4. srpnja), talijanska je marka pripremila posebno izdanje facelift edicije ovog neodoljivog mališana. Riječ je o doista jedinstvenoj izvedbi, razvijenoj u suradnji s legendarnim proizvođačem luksuznih motornih brodova i jahti, tvrtkom Riva, sinonimom elegancije i profinjenog talijanskog stila.

Fiat 500 Riva se odlikuje posebno bogatom opremom, a ovaj će model biti proizveden u ograničenom broju od tek 500 primjeraka. "Ovaj posebni mališan cilja na kupce koji na suhom žele doživjeti jednaku razinu ekskluzivnosti kakvu nudi motorni čamac Aquariva Super", stoji u službenom priopćenju. A, kako bi tu ideju potvrdio, Fiat je malenog ljepotana opremio vrhunskim materijalima i luksuznim detaljima.

Talijanski dizajn u svom najboljem izdanju


Boja karoserije, Sera Blue (večernja plava) odabrana za ovu ekskluzivnu ediciju Fiata 500, ujedno je i jedna od traženijih boja u paleti ponuđenoj uz novu ikonu Rive, Aquarivu Super (model koji je u ponudi talijanskog proizvođača zamijenio legendarnu Aquaramu). Također, kučišta vanjskih retrovizora su kromirana, jednako kao i ručice vratiju te ukrasne letvice na karoseriji.

8356
Nadalje, dvostruka linija u akvamarinu proteže se bočnim dijelom automobila, a tu su i 16-colni lijevani naplaci s 20 krakova osmišljeni upravo za ovu posebnu izvedbu Fiata 500. Konačno, na stražnjem dijelu automobila nalazi se potpis Rive.

Interijerom dominira obloga prednje armature od ručno lakiranog mahagonija s umetkom od javora i obaveznim logom marke Riva. U Fiatu naglašavaju kako je drvo aplicirano na poseban način kako bi se zajamčila dugotrajnost i čvrstoća cijele konstrukcije - kao podloga je postavljena ultralagana "ljuska" od ugljičnih vlakana. Također, tu su i mahagonijski umeci na pragovima te obruču upravljača kao i kugla ručice mjenjača izvedena od istog materijala.

Sjedala Fiata 500 Riva presvučena su u visokokvalitetnu kožu boje slonovače koju potpisuje još jedno legendarno ime, talijanska tvrtka Poltrona Frau. Sjedala imaju rubne trake u plavoj boji Sera Blue, a tu su i potpis Rive, smješten na naslonima te jedan nezaobilazan detalj svih posebnih izvedbi - pločica sa serijskim brojem primjerka.

Dostupan i na hrvatskom tržištu


8356
Nakon pretpremijere održane u Rovinju, zajedno s paletom novih modela Rive, Fiat 500 Riva stiže i na hrvatsko tržište. Točnije, domaći je zastupnik Autocommerce Hrvatska osigurao pet primjeraka ovog ljepotana za naše kupce. Početna cijena (Fiat 500 Riva 1.2 coupe) iznosi 122.500 kn, a dostupne su izvedbe 1.2 (69 KS) i 1.3 JTD (95 KS).

Inače, Fiat 500 Riva je vrhunski opremljen u svakom pogledu. Za sigurnost se brinu ABS, TCS, ESP i Hill-Holder, a tu su i LED dnevna svjetla. Nadalje, ugrađen je i infotainment sustav Uconnect Live sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, uz Bluetooth, glasovno upravljanje, USB i AUX. Uz automobil je moguće naručiti i navigacijski uređaj TomTom te audio sustav Beats s pojačalom izlazne snage od 440W.

---

Inače, ako vas zanima i vožnja morem, recimo kako je Riva Aquariva Super predstavljena 2000. godine te, ovisno o izvedbi, stoji oko milijun USD.

---

Povijest Fiata 500 predstavili smo pred nešto manje od devet godina.GALERIJA: Fiat 500 Riva - najmanja luksuzna jahta na svijetu

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing