Euro NCAP - Best in Class 2016.

19. prosinca 2016.
Vijesti - Euro NCAP - Best in Class 2016.
European New Car Assessment Program, odnosno Euro NCAP je objavio svoje sigurnosne favorite za 2016. (u kojoj je između ostalog testirao 18 putničkih vozila), odnosno automobile koji su se u svojim segmentima najviše istaknuli glede sigurnosti, odnosno zaštite putnika i pješaka.

Ova je godina donijele velike novosti kod ocjenjivanja sigurnosti, primjerice uvedeno je dvostruko ocjenjivanje ovisno o tome jesu li neki sigurnosni sustavi poput automatskog kočenja u slučaju naleta na pješaka (AEB Pedestrian) dio standardne ili opcijske opreme, a Toyota Prius je bila prvi model koji je podvrgnut AEB testu i Euro NCAP ga je odabrao kao pobjednika u segmentu velikih obiteljskih automobila.

U klasi malih obiteljskih vozila posebno se istaknuo Hyundai Ioniq koji je također ostvario maksimalnih 5 zvjezdice s time da je u kategoriji zaštite odraslih putnika postigao rezultt od 91% ostvarenih bodova, 80% u zaštiti djece i 70% u zaštiti pješaka.

U klasi malih off-road vozila ekipu iz Euro NCAP-a je posebno oduševio Volkswagen Tiguan koji je ostvario 96, odnosno 84% bodova u zaštiti odraslih, odnosno djece te dodatnih 72% bodova u kategoriji zaštite pješaka, kao i 68% u kategoriji pomoći vozaču.

U Euro NCAP-u su također pohvalili izvrsne rezultate seatove Atece i nove mercedesove E klase, no s obzirom kako je u kategoriji poslovne limuzine testirana samo E klasa ne može joj biti dodijeljena nagrada Best in Class.

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing