Citroën najavio DS 5LS R

7. travnja 2014.
Vijesti - Citroën najavio DS 5LS R
Citroën će na predstojećem pekinškom auto salonu predstaviti konceptni model DS 5LS R. Riječ je o sportski nastrojenoj R izvedbi ranije predstavljenog DS 5LS-a, namijenjenog samo kineskom tržištu, koju pokreće 1,6-litreni 4-cilindrični turbobenzinski motor snage od 224 kW, odnosno 305 KS te najveći okretni moment od 400 Nm.

Kako bi se bolje nosio s dodatnom snagom i okretnim momentom podnica mu je snižena za 15 mm, dorađen mu je ovjes i proširen trag kotača te je opremljen 20-colnim kotačima. Nadalje, unaprijeđen mu je kočnički sustav, a ugrađen je i sekvencijalni prijenos s ručicama mjenjača na upravljaču.

Styling automobila je oplemenjen posebnom Carmine crvenom bojom, mnogim ukrasima i detaljima te spomenutim 20-colnim lakometalnim naplacima. Unutrašnjost je presvučena kožom i Alcantarom, tu su sportska sjedala, razni ukrasi od ugljičnih vlakana i sl.

Ovaj će automobil biti predstavljen krajem ovog mjeseca, a dobre su šanse da se uskoro i pojavi na kineskom tržištu, na kojem Citroën, a posebno DS linija, već neko vrijeme bilježi odlične prodajne rezultate.

GALERIJA: Citroën najavio DS 5LS R

Powered by AdminMax v6 © 2005-2018 by Internet Softver Design by WEB Marketing