Volvo je zaštitio više oznaka za električne modele

Volvo je zaštitio više oznaka za električne modele

Volvo je pri Europskom uredu za zaštitu intelektualnog vlasništva zaštitio više različitih oznaka, a vjeruje se kako je riječ o nazivima budućih električnih modela, odnosno sufiksima imena električnih izvedbi trenutnih automobila koje će ovaj proizvođač u skoroj budućnosti ponuditi kupcima.

Swedespeed tako javlja daje Volvo registrirao oznake P5, P6, P8, P9 i P10. Primjera radi, Volvo bi dakle mogao lansirati XC90 P5, prema uzoru na trenutni XC90 T8. Također, Volvo je nedavno registrirao i oznake V20 i V30 što bi moglo upućivati na namjeru ovog proizvođača da lansira par manjih modela.

Da Šveđani namjeravaju snažnije zakoračiti u svijet električnih automobila i nije neka tajna s obzirom kako je vodeći čovjek Volva, Håkan Samuelsson, već ranije izjavio da je plan do 2025. prodati oko milijun električnih i hibridnih automobila, a da će prvi električni model kupcima postati dostupan najkasnije 2019.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ