Toyota predstavila konceptni FT-4X

Toyota predstavila konceptni FT-4X

Toyota je u New Yorku predstavila novi konceptni SUV pod oznakom FT-4X. Radi se o retro-moderno dizajniranom modelu osmišljenom da bi zadovoljio ukuse mlađih kupaca, a mogli bi ga opisati i kao kombinaciju umirovljenog FJ Cruisera, elemenata klasičnog Land Cruisera, pickupa i sl.

Nazivom ovog automobila Toyota nam daje do znanja da nije samo riječ o običnoj studiji. Naime, FT-4X ustvari stoji za Future Toyota Four-Wheel Drive, odnosno buduća Toyota s pogonom na sva četiri kotača. Drugim riječima, njujorški koncept je izravna najava novog produkcijskog SUV-a, no službenih potvrda kada bi produkcijska verzija trebala stići na tržište za sada nema.

Moga zanimljiva rješenja s ove studije teško da će se naći u serijskoj proizvodnji, no svakako vrijedi izdvojiti pomičnu podnicu prtljažnika ispod koje se nalazi veći prostora za ostavu te činjenicu da se poklopac prtljažnika može otvoriti vertikalno u jednom dijelu ili kao dvostruka vrata, ovisno o želji i mogućnosti korisnika. Također, putnici mogu izvaditi audio sustav iz automobila i ponijeti ga primjerice u kamp i sl.

FT-4X se temelji na toyotinoj platformi namijenjenoj C segmentu, odnosno (Toyota New Global Architecture) TNGA platformi, a zamišljen je kao vozilo kojeg bi pokretao manji 4-cilindrični motor uparen s automatskim i ručnim mjenjačima te pogonom na sva četiri kotača. Za vjerovati je da su toyotini stručnjaci predvidjeli i mogućnost ugradnje hibridnog ili nekog drugog alternativnog pogonskog sklopa.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ