Mercedes-Benz i Renault-Nissan pripremaju nove 1,2 i 1,4-litrene benzince

Mercedes-Benz i Renault-Nissan pripremaju nove 1,2 i 1,4-litrene benzince

Suradnja između Mercedesa i Renault-Nissana bi se u narednom razdoblju trebala dodatno proširiti, a prema posljednjim saznanjima ovi njemačko-francusko-japanski partneri rade na razvoju novih 4-cilindričnih benzinskih motora s izravnim ubrizgavanjem koji će pokretati buduću generaciju njihovih vozila.

Konkretnije, ovi bi motori trebali imati obujam od 1,4 i 1,2 litre i trebali bi biti predvieni isključivo za poprečnu ugradnju. Primjerice, kod Mercedesa će se ugrađivati u A i B klasu, odnosno njihove varijante kojih će u konačnici biti osam (o čemu smo vas već ranije izvještavali), a kod Renault-Nissana je ponuda kandidata za ove motore također velika.

Za sada nema konkretnijih informacija o performansama spomenutih motora. Dolazak nova A klase na tržište se očekuje tijekom sljedeće godine pa bi do tada trebali saznati više.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ