Mercedes-AMG – kompaktni modeli će također imati dvije verzije

Mercedes-AMG – kompaktni modeli će također imati dvije verzije

Kao što je to slučaj primjerice s modelima C 63 i C 43 te E 63 i E 43 tako će i AMG izvedbe sljedeće generacije A, CLA i GLA klase također imati dvije verzije različite snage. Potvrdio je to AMG-ov šef Tobias Moers koji nije otkrio oznake ovih modela, no onaj slabije snage je nazvao AMG Lite.

Nadalje, Moers je potvrdio i da će produkcijska verzija studije Concet A Sedan također dobiti ove dvije AMG verzije. Otprije je poznato da bi sljedeći A 45 trebao razvijati snagu već od 400 KS pa je za očekivati da Lite izvedbe neće razvijati manje od 300 KS.

Odluka da lansiraju dva AMG modela i nije toliko neobična kada se u obzir uzme činjenica da je razlika u snazi između trenutnog A 45 (280 kW; 381 KS) i prema snazi prve sljedeće verzije, odnosno A 250 Sport 4Matic (160 kW; 218 KS) jednostavno prevelika.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ