Ford potvrdio električni model za 2020.

Ford potvrdio električni model za 2020.

Ford je još ranije potvrdio kako do 2021. planira na tržište lansirati autonomno vozilo koje će se koristiti u sklopu tzv. car sharing programa, a sada je službeno objavljen i plan da bi godinu dana ranije kupcima trebao biti ponuđen i električni crossover.

Taj će model biti dostupan na velikom broju fordovih tržišta, a autonomija bi mu trebala prelaziti 500 km. Naime, 500 km je bio prvotni plan, no sada u Fordu vjeruju da će do kraja razvoja ovog vozila njegova tehnologija omogućiti i osjetno veću autonomiju.

U Fordu napominju i da će se raditi o vozilu pristupačne cijene, što će dijelom biti omogućeno daljnjim razvojem električnih pogona s jedne strane te smanjenjem proizvodnih troškova s obzirom na rast potražnje s druge. U Fordu žele električna vozila učiniti dijelom mainstreama, a za takvo nešto je potrebno značajno smanjiti njihovu trenutnu cijenu.

Karoserijski oblik crossovera je dakao odabran zbog trenutne, ali i očekivane buduće velike popularnosti tog segmenta.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ