Audi E-Tron Sportback najavljuje produkcijski model koji stiže 2019.

Audi E-Tron Sportback najavljuje produkcijski model koji stiže 2019.

Na frankfurtskom auto salonu 2015. Audi je predstavio E-Tron Quattro te s njime najavio svoju namjeru da u skoroj budućnosti na tržište lansira električni crossover. Taj automobil bi na tržište trebao stići tijekom sljedeće godine, a godinu dana kasnije će ga slijediti crossover-coupe verzija koju najavljuje upravo šangajski E-Tron Sportback.

Riječ je o dinamično dizajniranom automobilu dimenzija 4,90 x 1,98 x 1,53 m te međuosovinskog razmaka od 2,93 m. Dakle veličinom je sličan BMW-u X6 i mercedesovom GLE Coupeu, a pokreće ga električni pogonski sklop snage 320 kW tj. 435 KS te 370 kW, odnosno 503 KS u boost načinu rada. To je dovoljno da ovaj automobil do 100 km/h ubrza za oko 4,5 sekundi. Nadalje, E-Tron Sportback je opremljen litij-ionskim baterijama kapaciteta 95 kWh što je dovoljno za autonomiju od oko 500 km (NEDC – New European Driving Cycle).

Od pojedinih značajki valja izdvojiti LED prednja i stražnja svjetla, dodatnih oko 250 LED-ica na prednjem braniku putem kojih se raznim svjetlosnim uzorcima može komunicirati s drugim vozilima. Također, osvjetljene su i audijeve značke, a tu su i 23-colni naplaci, bočne kamere umjesto retrovizora, minimalistički uređeni interijer s digitalnim kokpitom i sl.

Proizvodnja produkcijske verzije ovog modela će vjerojatno biti povjerena audijevim pogonima u Bruxellessu.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ