Alpine sprema konkurenta porscheovom Macanu

Alpine sprema konkurenta porscheovom Macanu

Novi Alpine A110 tek treba stići na tržište, a revitalizirani francuski performance brand već radi na još jednom novitetu, ovaj put je navodno riječ o SUV-u. Točnije, Auto Express javlja, pozivajući se na insajdere, da će sljedeći Alpine na tržište stići tijekom 2019. te da će s financijske strane omogućiti daljnji rast ove marke, odnosno da će ju učiniti profitabilnom.

Koliko je za sada poznato na izgled ovog SUV-a veliki bi utjecaj trebao imati A110, a unutrašnjost bi unatoč sportskom duh trebala biti luksuzna, komforna i bogato opremljena. Inače, spomenuti izvor tvrdi da bi se u jednu ruku trebalo raditi o modelu koji će biti konkurencija modelima poput Alfe Stelvio ili Porsche Macan.

Što se tehničkih detalja tiče vjeruje se da će ovaj automobil kupcima biti dostupan s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača što znači kako će se Renault za platformu obratiti partnerskom Mercedesu ili obiteljskom Infinitiju.

Nadalje, vjeruje se da će ga pokretati 1,8-litreni turbo 4-cilindrični motor snage oko 300 KS, a nije isključeno da će isti biti dio još snažnijeg hibridnog pogonskog sklopa. Dakako, s obzirom na trendove moguće je i da će kupcima biti ponuđena električna izvedba, no ona nikako ne bi trebala biti jedina u ponudi.

Na kraju dodajmo kako u Auto Expressu već sada navode da bi cijena ovog automobila trebala kretati od oko 45.000 Eura.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ