Alfa Romeo Giulietta i MiTo vjerojatno neće dobiti nasljednika

Alfa Romeo Giulietta i MiTo vjerojatno neće dobiti nasljednika

Čini se kako budućnost alfinih kompaktnih modela Giulietta i MiTo nije svijetla. Naime, posljednji izvještaji kažu da ovaj dvojac vjerojatno neće dobiti nasljednika te da će prvi sljedeći alfin novitet biti još jedan SUV/crossover koji će dakle slijediti model Stelvio.

Alfin šef Reid Bigland je u svom posljednjem intervjuu rekao da su Giulietta i MiTo prvenstveno europski modeli, a fokus Alfe će u budućnosti biti manji na europska te veći na azijska i sjevernoamerička tržišta gdje kompaktni modeli u ovom segmentu i nisu pretjerano tražena roba.

Bigland za sada ne otkriva je li donijeta i konačna odluka o ovom pitanju ili se o tome još raspravlja, no rekao je da još uvijek nije odlučno hoće li novi SUV/crossover biti veći ili manji od modela Stelvio. U konačnici Alfa će vjerojatno lansirati i jedan i drugi samo je pitanje redoslijeda. Nakon njih svakako će slijediti veća limuzina te novi sportski model.

https://gdehr.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d54MrIsn7PJvzg48P5lEBcnlXWAr3sbV8xP4YJLwhtT.B7/fastid=dlotdyuihyqnizbapywiuzdednmv/stparam=smimkpkhho/url=https://www.mercedes-benz.com/growup/hr/hr?utm_source=autonet.hr&utm_medium=display&utm_campaign=mercedes_autonet&utm_content=contentover_wallpaper
SKROLAJ ZA SADRŽAJ